UEFA, şaşırtıcı bir karara imza attı!

UEFA, Türkiye'nin Avusturya ile oynadığı maçta gol sevinci sırasında gösterdiği hareket nedeniyle Merih Demiral'a 2 maç ceza verdi. Bu karar futbol dünyasında tartışmalara sebep olurken, Demiral'ın ceza süreci ve takımının nasıl etkileneceği merak konusu oldu.UEFA, Türkiye'nin Avusturya ile oynadığı maçta gol sevinci sırasında gösterdiği hareket nedeniyle Merih Demiral'a 2 maç ceza verdi. Bu karar futbol dünyasında tartışmalara sebep olurken, Demiral'ın ceza süreci ve takımının nasıl etkileneceği merak konusu oldu.

UEFA, Türk futbol oyuncusu Merih Demiral'a 2 maçlık bir ceza verdi. Bu ceza, oyuncunun sosyal medya paylaşımlarını da kaldırmasını şart koştu.

TFF ve Merih Demiral CAS'a Başvurdu

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Merih Demiral, verilen cezanın kaldırılması için Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) başvuruda bulundu.

UEFA'nın Cezaya Gerekçesi

UEFA, Merih Demiral'a verilen cezanın gerekçesini açıkladı. Buna göre, Demiral'ın genel davranış ilkelerine uymadığı, temel nezaket kurallarını ihlal ettiği ve futbol sporunun itibarını zedelediği belirtildi.

TFF'nin Savunması

TFF, Merih Demiral'ın savunması için hazırlanan 30 sayfalık raporu UEFA Disiplin Kurulu'na iletti. Savunmada, cezanın kaldırılması için detaylı argümanlar sunuldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, UEFA'nın kararına tepki gösterdi. Erdoğan, "Kimse başka ülkelerin milli sembollerine tepki göstermiyor, Merih Demiral'ın heyecanını anlamak gerek" dedi.

Servet Yardımcı'nın Açıklaması

Fenerbahçe'nin yöneticilerinden Servet Yardımcı, Merih Demiral'a verilen cezayı kabul edilemez bulduğunu belirtti. Yardımcı, Demiral'a desteklerini dile getirdi.