İngiltere, penaltı atışlarıyla yarı finale yükseldi

İngiltere milli futbol takımı, normal süresi ve uzatma dakikaları 1-1 biten maçta penaltı atışları sonucunda İsviçre'yi 5-3 mağlup ederek EURO 2024'te yarı finale yükseldi. İngiltere'nin başarılı performansıyla birlikte heyecan dolu bir maç izleyen taraftarlar, takımlarını finale taşıma umutlarıyla dolu.

EURO 2024 çeyrek finalinde İngiltere, İsviçre'yi penaltılarla mağlup ederek yarı finale yükseldi. Normal süresi ve uzatmaları 1-1 biten mücadelede penaltı atışlarında rakibine üstünlük kuran İngiltere, adını yarı finale yazdırdı.

Maçta İlk Yarıda Gol Sesleri Çıkmadı

İngiltere ve İsviçre arasındaki çeyrek final mücadelesinde ilk yarı golsüz eşitlikle sonuçlandı. Her iki takım da kontrollü bir oyun sergilerken, fileler havalandı ve ilk yarı golsüz tamamlandı.

İsviçre Öne Geçti, İngiltere Beraberliği Yakaladı

İkinci yarının başlarında daha etkili olan İsviçre, 75. dakikada Embolo'nun golüyle 1-0 öne geçti. Ancak İngiltere, 80. dakikada Saka'nın attığı golle skoru 1-1'e getirdi ve maç uzatmalara gitti.

Penaltı Atışlarıyla Karar Verildi

Uzatma devrelerinde de eşitliğin bozulmaması üzerine karşılaşma penaltı atışlarına gitti. Penaltı atışlarında rakibine üstünlük sağlayan İngiltere, tur atlayarak EURO 2024'te yarı finalde yerini aldı.

İngiltere Hollanda ile Yarı Finalde Karşılaşacak

İngiltere'nin yarı finaldeki rakibi ise A Milli Takım'ı eleyen Hollanda oldu. EURO 2024'te heyecan dorukta! İngiltere, Hollanda karşısında finale yükselmek için mücadele edecek.

Bukayo Saka uzaklardan avladı! İngiltere'nin cevabı erken geldi! pic.twitter.com/FH7W5zZOrV— TRT Spor (@trtspor) July 6, 2024