Göztepe sessizliğini bozdu: "Ali Koç tüm uyarılara rağmen maç devam ederken akredite olmadığı alana girmiştir"

Göztepe, Trendyol Süper Lig'in 2. haftasında Fenerbahçe'yi konuk ettikleri maçta yaşanan olaylar hakkında açıklamada bulundu.

Göztepe Kulübü, Trendyol Süper Lig'de Fenerbahçe ile oynanan maçta yaşanan izinsiz girişlerle ilgili sert bir açıklama yaptı. Kulüp, yalnızca akredite kişilerin girebileceği alanlara taraftarların izinsiz giriş yaptığını ve bunun kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Göztepe'nin açıklamasında, Gürsel Aksel Stadı'nda oynanan Fenerbahçe maçında kulüp CEO'su Kerem Ertan'ın uyarılarına rağmen bazı kişilerin taraftarları kışkırtarak izinsiz giriş yaptığı belirtildi. Açıklamada, bu tür eylemlerin başka statlarda da yaşanması halinde doğurabileceği sonuçların kamuoyunun takdirine bırakıldığı ifade edildi.

Kulüp, sahada yaşanan ve futbolla ilgisi olmayan bu olayları kesinlikle tasvip etmediğini vurguladı. Ayrıca, 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında suç teşkil eden bu eylemler için hukuki adımların atılacağı ve sorumluların cezalandırılması için konunun takipçisi olacaklarını belirtti.