Süper Lig'de büyük sürpriz! Batshuayi zirvenin yolunu açıyor

Galatasaray'ın transfer ettiği 30 yaşındaki yeni golcü, Türk futbol tarihinde bir ilke imza atacak. Süper Lig'in üç büyükleri Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'da forma giyen ilk yabancı olacak olan bu oyuncu, adını Türk futbolunun tarihine altın harflerle yazdıracak.

Galatasaray'ın transferini resmen açıkladığı Michy Batshuayi, 2021-22 sezonunda Süper Lig'e hızlı bir giriş yaptı. Beşiktaş formasıyla 42 maçta 14 gol atıp 5 asist yaparak dikkatleri üzerine çekti.

Beşiktaş ve Fenerbahçe Macerası

Fenerbahçe'ye transfer olduktan sonra da başarılı performansını sürdüren Batshuayi, sarı lacivertli formayla 75 maçta 44 gol atmayı başardı. Beşiktaş ve Fenerbahçe'de iz bırakan oyuncu, 3.5 milyon Euro'ya Fenerbahçe'ye transfer olmuştu.

Sarı Kırmızılı Forma Altında Tarih Yazacak

Galatasaray'ın Michy Batshuayi'yi renklerine bağladığını duyurmasının ardından Belçikalı oyuncu, Süper Lig tarihinde bir ilke imza atacak. 3 sezonda sarı kırmızılı formayı terletecek olan 30 yaşındaki golcü, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray forması giyen ilk yabancı oyuncu olacak.

Farklı Bir Başarı

Mehmet Aurelio ve Jose Sosa'nın ardından Türk futbol tarihinde farklı bir yere sahip olacak olan Michy Batshuayi, 4 Büyük kulübün 3'ünde forma giyen nadir futbolculardan biri olacak.

Gol Katkısı Lideri

Geçen sezon ligde en az 500 dakika sahada kalan oyuncular arasında en sık gol katkısında bulunan isim olan Michy Batshuayi, 775 dakikada 12 gol atıp 1 asist yaparak etkili bir performans sergiledi.

Skor Katkısı Ustası

Belçikalı yıldız, dakika başına skor katkısı açısından da dikkat çekiyor. 59.6 dakikada bir gol veya asistle takımına katkı sağlayan Batshuayi, performansıyla dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. (Hürriyet)