Futbol Hakemleri Riva'da Eğitim Aldı

Türkiye Futbol Federasyonu'nun Merkez Hakem Kurulu, 2024-2025 Sezonu Yaz Semineri için İstanbul'da bir araya geldi. MHK'nın hakemleri, yeni sezon öncesi kurallar, teknikler ve stratejiler hakkında bilgi alışverişinde bulunacaklar. Seminer, Türk futbolunun gelişimine katkı sağlamayı hedefliyor.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun Riva'daki tesislerinde düzenlenen seminere, Süper Lig hakem ve yardımcıları ile Kıbrıs Süper Ligi'nden 2 hakem ve 2 yönetici katıldı. Seminerde, katılımcılara çeşitli konularda eğitimler verildi.

Seminere Yoğun İlgi

Riva'da 29 Temmuz'a kadar devam edecek olan seminerin ilk gününde, fiziksel ve teknik çalışmalar gerçekleştirildi. MHK koordinasyonunda yapılan çalışmalara TFF ve UEFA profesyonelleri de destek verdi. Seminere katılan hakemler, eğitimlerden büyük fayda sağladı.

Alan Snoddy'den Eğitim

MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu'nun açılış konuşmasını yaptığı seminerde, FIFA ve UEFA eğitmeni Alan Snoddy tarafından hakemlere teknik konularda bilgi verildi. UEFA ve IFAB kliplerinin de kullanıldığı eğitimler, katılımcılar tarafından ilgiyle takip edildi.

Videolu Eğitimler ve Simülasyon Çalışmaları

Seminerde ayrıca, VAR kadrosu ile VAR merkezinde sezon öncesi simülasyon çalışmalarının ilk aşaması gerçekleştirildi. Videolu eğitimlerin yanı sıra interaktif simülasyonlarla hakemlerin bilgi ve deneyimleri arttırılmaya çalışıldı.